Kotleciki z ziemniaków i żółtego sera (bezglutenowe)

4.5 (172 ocen)

  • 40 min

Szybkie danie dla całej rodziny.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
    ser żółty w kostce
    cebula lub por
    sól
    pieprz
    mąka kukurydziana (2 łżki)
    mąka ziemniaczana (1 łyżka)
    jajko
    bezglutenowa bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z ziemniaków i żółtego sera (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki z ziemniaków i żółtego sera (bezglutenowe) 1. Obrane i posolone ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praske. Studzimy. Nastepnie przekładamy do miski dodając starty na tarce żółty ser, pokrojoną cebule lub por. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku mozna też dodać inne przyprawy bezglutenowe ja dodałam przyprawe firmy Balviten. Dodajemy mąke kukurydzianą i ziemniaczaną, mieszamy aby uzyskać jedną mase. Formujemy kotleciki i obtaczamy w jajku i bezglutenowej bulce tartej. Podajemy z ryżem ( moja wersja to brązowy ryż ) i marchewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować