Kotleciki z gotowanego fileta z kurczaka,marchewki i fety

0 (0 ocen)

  • 15 min

Nieraz zastanawiałam się jak wykorzystać mięso drobiowe z rosołu. Połączyłam ugotowany filet z kurczaka z serem feta i w kilka chwil i z kilku składników zrobiłam pyszne kotleciki do obiadku:)))

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 10 kotletów:
    ugotowany w rosole podwójny filet z kurczaka (lub inne drobiowe mięso z rosołu, około ½ kg)
    1 duża ugotowana marchewka
    270 g sera feta
    1 duża cebula
    oliwa z oliwek do smażenia
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    przyprawa do dań Kucharek
    oregano
    świeżo mielony pieprz kolorowy
    pieprz ziołowy
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z gotowanego fileta z kurczaka,marchewki i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy. Filet z kurczaka rozdrabniamy w blenderze, przekładamy do miski.
  • 2. Marchewkę i ser feta kroimy w kostkę, razem z cebulką dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki bułki tartej, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
  • 3. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować