Kotleciki z gotowanych ziemniaków- do sosów

5 (144 ocen)

Świetnie nadają się do sosów lub jako samodzielne danie jarskie :)

Składniki:

  • 1,5 l gotowanych ziemniaków
    1 bułka kajzerka
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    pieprz, sól

    panierka:
    jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z gotowanych ziemniaków- do sosów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki zmielić. Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, następnie odcisnąć ją i także zmielić przez maszynkę. Później dodać mąkę, jajko, przyprawy do smaku. Formować kotleciki, obtaczać je w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować