placki z kaszy gryczanej prazonej z prazonym cynamonowym jabłkiem i miodem- smacznie, zdrowo, sycaco i aromatycznie- na obiad, przekaske i na deser-polecam:)
Kotleciki z kaszy gryczanej z jabłkiem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kasze gryczana gotuję w 1 litrze wody pod przykryciem. Potem odsączam, rozcinam torebkę wykładam na pólmisek i studze.
2. Jabłka obieram i kroje w drobna kostke.Praze pokrojone w kostke jabłka z dodatkiem cynamonu na suchej patelni .
3.Kasze łacze z 1\2 iloscia uprazonych jabłek(reszte zostawiam na wierzch), dodaje rodzynki , 2 łyzki miodu, jajko , make wyrabiam okragłe placki.
Formuje w dłoniach okragłe kotleciki , smaże na mocno rumiano z obu stron na niewielkiej ilosci oleju kokosowego. Przed podaniem układam na wierzchu po łyzeczce uprazonego jabłka ,delikatnie polewam miodem oprószam cukrem pudrem, smacznego
Komentarze