KOTLECIKI Z KASZY JĘCZMIENNEJ, MIĘSA MIELONEGO, SZPINAKU I PIECZAREK

0 (0 ocen)

  • 60 min

PRZEPIS MOJEGO AUTORSTWA :)::))))

  • 60 min

Składniki:

  • 2 torebki kaszy jęczmiennej

    2 jajka

    1 pudełko mięsa mielonego z szynki

    pół kilo pieczarek

    szpinak mrożony

    otręby owsiane do panierowania kotletów

    4 cebule

    nać pietruszki

    oliwa z oliwek do smażenia

    sól, pieprz

Kotleciki z kaszy jęczmiennej, mięsa mielonego, szpinaku i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jęczmienną ugotować .Po ugotowaniu kaszy odstawiamy ja do wystygnięcia.W między czasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy szpinak i pokrojone pieczarki.
    Przykrywamy pokrywką.Gdy woda trochę wyparuje dorzucamy pokrojona w kostkę cebulkę ,przykrywamy pokrywką i dalej dusimy do momentu, aż woda całkiem wyparuje. Farsz również musi wystygnąć.
  • 2. Do miski wrzucamy mięso mielone,2 jajka,pokrojoną drobno nać pietruszki,ostudzoną kaszę jęczmienną oraz farsz. Doprawić solą ,pieprzem i wymieszać.
  • 3. Patelnię smarujemy oliwą z oliwek.Gdy tłuszcz się rozgrzeje formujemy kotleciki,obtaczamy je w otrębach owsianych i smażymy z oby dwu stron na złoty kolor.

Porady

KOTLECIKI ŚWIETNIE SMAKUJĄ Z SURÓWKĄ!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy