Kotleciki z kaszy jęczmiennej, mięsa mielonego, szpinaku i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jęczmienną ugotować .Po ugotowaniu kaszy odstawiamy ja do wystygnięcia.W między czasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy szpinak i pokrojone pieczarki.
Przykrywamy pokrywką.Gdy woda trochę wyparuje dorzucamy pokrojona w kostkę cebulkę ,przykrywamy pokrywką i dalej dusimy do momentu, aż woda całkiem wyparuje. Farsz również musi wystygnąć.
2.Do miski wrzucamy mięso mielone,2 jajka,pokrojoną drobno nać pietruszki,ostudzoną kaszę jęczmienną oraz farsz. Doprawić solą ,pieprzem i wymieszać.
3.Patelnię smarujemy oliwą z oliwek.Gdy tłuszcz się rozgrzeje formujemy kotleciki,obtaczamy je w otrębach owsianych i smażymy z oby dwu stron na złoty kolor.
Komentarze