Kotleciki z kurczaka w musztardzie z pieczarkami i koperkiem

4.42 (180 ocen)

Tym razem zamiast pulpecików - kotleciki drobiowe w sosie pieczarkowym tak banalnym w wykonaniu, że każdy sobie z nim poradzi:). W prostocie siła, smacznego!

Składniki:


  • 500g filetów z kurczaka
    500g pieczarek
    2 cebule
    1/2 pęczka koperku
    300ml jogurtu greckiego
    200ml śmietany 18%
    2 łyżki musztardy
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.42 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kurczaka w musztardzie z pieczarkami i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i tłuczemy jak na kotlety. Posypujemy przyprawami, mieszamy z musztardą. Podsmażamy na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w niezbyt małe kawałki (u mnie ćwiartki). Dodajemy do filetów, dusimy do wyparowania wody.
  • 3. Na koniec dodajemy jogurt, śmietanę, musztardę i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku. Dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować