Mam 25 lat. Zajmuję się domem. Gotuję dla męża i 3-letniej Wiktorii. Przygotowanie tego zdrowego i przepysznego dania nie zajmuje wiele czasu.
Składniki:
● 40 dag fileta z łososia (bez skóry)
● 2 dymki ze szczypiorkiem
● po 1/2 puszki kukurydzy i groszku
● 10 dag twarogu
● jajko
● sok z 1/2 cytryny
● sól
● pieprz
● olej do smażenia
● bułka tarta
Kotleciki z łososia, kukurydzy i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dymki oczyszczamy, myjemy
i drobno kroimy. Kukurydzę
i groszek osączamy. Łososia myjemy,
osuszamy i mielimy. Twaróg
również mielimy. Mieszamy
z łososiem. Dodajemy jajko,
dymkę, kukurydzę, groszek i 6
łyżek bułki tartej. Doprawiamy
do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy
gładką masę.
2.Formujemy małe płaskie kotlety.
Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju
z obu stron na złoty kolor.
Komentarze