Kotleciki z łososia, kukurydzy i groszku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mam 25 lat. Zajmuję się domem. Gotuję dla męża i 3-letniej Wiktorii. Przygotowanie tego zdrowego i przepysznego dania nie zajmuje wiele czasu.

Składniki:

  • ● 40 dag fileta z łososia (bez skóry)
    ● 2 dymki ze szczypiorkiem
    ● po 1/2 puszki kukurydzy i groszku
    ● 10 dag twarogu
    ● jajko
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
    ● bułka tarta

Kotleciki z łososia, kukurydzy i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dymki oczyszczamy, myjemy
    i drobno kroimy. Kukurydzę
    i groszek osączamy. Łososia myjemy,
    osuszamy i mielimy. Twaróg
    również mielimy. Mieszamy
    z łososiem. Dodajemy jajko,
    dymkę, kukurydzę, groszek i 6
    łyżek bułki tartej. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy
    gładką masę.
  • 2. Formujemy małe płaskie kotlety.
    Obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju
    z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_12-2010

Komentarze

Podobne przepisy