Kotleciki z niespodzianką

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Typową potrawę potrafię zmienić w coś niezwykłego.

Składniki:

  • ● 30 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● posiekana cebula
    ● woreczek ugotowanego ryżu
    ● 8 ziemniaków
    ● 1/2 szkl. mąki
    ● 4 łyżki śmietany 18-proc.
    ● marchewka
    ● 30 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    ● 15 dag kiszonej kapusty
    ● 3 jajka
    ● sól, pieprz
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbijamy jajko,
    dodajemy 1/2 szkl. bułki, cebulę
    i ryż. Doprawiamy. Wyrabiamy.
    Chłodzimy godzinę.
  • 2. Ziemniaki i marchewkę
    obieramy i myjemy. Gotujemy,
    odcedzamy i oddzielnie mielimy.
    Kapustę siekamy. Szpinak
    rozmrażamy i podsmażamy.
    Do ziemniaków wbijamy jajko
    i mieszamy z mąką i śmietaną.
    Doprawiamy. Mieszamy i dzielimy
    na 4 równe porcje. Do
    jednej dodajemy szpinak, do
    drugiej marchewkę, do trzeciej
    kapustę. Czwartą porcję
    zostawiamy bez dodatków.
    W osobnych pojemnikach
    chłodzimy ok. 30 minut.
  • 3. Z mięsnej masy formujemy
    małe kotlety i rumienimy na
    rozgrzanym oleju. Studzimy.
    Każdego kotleta oblepiamy
    jedną z kolorowych mas. Kotleciki
    panierujemy w rozkłóconym
    jajku i bułce tartej. Smażymy
    w głębokim rozgrzanym
    oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować