2.Ziemniaki i marchewkę
obieramy i myjemy. Gotujemy,
odcedzamy i oddzielnie mielimy.
Kapustę siekamy. Szpinak
rozmrażamy i podsmażamy.
Do ziemniaków wbijamy jajko
i mieszamy z mąką i śmietaną.
Doprawiamy. Mieszamy i dzielimy
na 4 równe porcje. Do
jednej dodajemy szpinak, do
drugiej marchewkę, do trzeciej
kapustę. Czwartą porcję
zostawiamy bez dodatków.
W osobnych pojemnikach
chłodzimy ok. 30 minut.
3.Z mięsnej masy formujemy
małe kotlety i rumienimy na
rozgrzanym oleju. Studzimy.
Każdego kotleta oblepiamy
jedną z kolorowych mas. Kotleciki
panierujemy w rozkłóconym
jajku i bułce tartej. Smażymy
w głębokim rozgrzanym
oleju na rumiano.
Komentarze