Kotleciki z pomidorów

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomidory są najlepsze teraz. Najsmaczniejsze. Oto moja propozycja na pomidora.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 duże twarde pomidory ( w mnie gatunek Czarny Krym)
    mozzarella
    kilka filecików anchois

    Panierka:
    6 łyżek czubatych bułki tartej
    2 łyżki tartego parmezanu
    sól
    bazylia

    Składniki panierki wymieszaj razem.
    mąka
    2 jajka rozkłócone
    sporo oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj pomidory i pokrój na pół centymetrowe plastry. Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki (ok 3 mm).
    Ułóż plaster pomidora, mozzarellę, anchois, plaster pomidora. Całość obtocz w mące, potem w jajku i w przygotowanej panierce. Zrób kilka takich kotlecików z pozostałych produktów. Smaż mocno rozgrzanym oleju. Odsączaj na papierowym ręczniczku.
    Smaczne na gorąco i na zimno.

Porady

Użyj dużych twardych pomidorów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować