Kotleciki z ryby

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję od dziecka, a zamiłowanie do kuchni odziedziczyłam po babci i mamie. Wymyślam różne smaczne dania.

Składniki:

  • 1/2 kg ryby (filet lub kostki mrożone)
    jajko
    łyżeczka soku z cytryny
    60 dag ziemniaków
    2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
    pieprz
    sól
    olej
    bułka tarta

Kotleciki z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane gorące ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski, studzimy.
  • 2. Ugotowaną rybę (można rozdrobnić widelcem) studzimy, dodajemy do ziemniaków. Dodajemy jajko, natkę, sok z cytryny, sól, pieprz. Masę wyrabiamy (jeśli jest zbyt mokra i klei się do rąk, dodajemy bułki tartej).
  • Kotleciki z ryby 3. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy po 3 minuty z każdej strony na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy