Kotleciki z ryżu i warzyw.

4.49 (178 ocen)

  • 60 min

Propozycja na bezmięsny obiad.Możemy podać je z dowolnym sosem.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 woreczki brązowego ryżu ( po 10 dag każdy)
    2 marchewki
    2 pietruszki
    2 jajka
    sól,pieprz
    łyżka posiekanego koperku ( świeżego,mrożonego lub świeżego)
    łyżka bułki tartej

    dodatkowo:
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z ryżu i warzyw. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu,osączyć i ostudzić.
  • 2. Marchewki i pietruszki obrać,umyć i ugotować do miękkości.Ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Do ryżu dodać warzywa,bułkę tartą,koperek,wbić jajka i przyprawić solą i pieprzem.Dokładnie wyrobić.
  • 4. Z masy formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Porady

Możemy podać z dowolnym sosem,ja podałam z koperkowym. Z porcji wyszło mi 12 kotlecików.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować