Kotleciki z rzodkiewką i szczypiorkiem

5 (156 ocen)

  • 30 min

Wzbogaciłam zwykłe mielone kotlety rzodkiewką i szczypiorkiem, żeby przemycić synkowi trochę witamin.

  • 30 min

Składniki:


  • 1/2 kg mięsa mielonego
    4-5 rzodkiewek
    1 jajko
    szczypiorek (drobny)
    sól
    pieprz ziołowy
    1,5 szkl płatków kukurydzianych
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z rzodkiewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek drobno kroimy. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
  • 2. Płatki kukurydziane przesypujemy na stolnicę, wałkujemy na drobno. Dodajemy odrobinę do mięsa jeśli jest zbyt luźne. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w rozdrobnionych płatkach i smażymy z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Rzodkiewka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować