Kotleciki z serka wiejskiego z bananami i bekonem

0 (0 ocen)

Och….mmm….na samą myśl o tych cudownych kotlecikach cieknie mi ślinka. Ja i moi dwaj Mężczyźni uwielbiamy te kotleciki. Przygotowujemy je na sobotnie śniadanie bądź w tygodniu jako kolacje. Gwarantuje , że kto ich spróbuje – zakocha się w nich i na długi czas trafią do menu.

Składniki:

  • 250 g serka wiejskiego ( wraz ze śmietanką)

    1 pęczek cebulki dymki (wraz ze szczypiorem)

    1 jajko

    1/2 puszki kukurydzy

    ok 3-4 łyżek mąki

    sól pieprz

    ok 6 plastrów boczku wędzonego

    6 mini bananów

Kotleciki z serka wiejskiego z bananami i bekonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbij jajko i rozbełtaj, Dodaj serek wraz ze śmietanką.
    Cebule i szczypiorek posiekaj drobno i dodaj do serka z jajkiem. Dodaj przyprawy, kukurydzę i mąkę. Całość dobrze wymieszaj. Konsystencja powinna być gęsta.
    Na dobrze rozgrzanej SUCHEJ patelni smaż kotleciki – nakładaj je najlepiej łyżką. Smaż na małym ogniu aż się zarumienią. Z oby dwóch stron
    Na osobnej patelni usmaż bekon i przesmaż banany przekrojone na pół
    Na talerz nałóż kotlecik, dodaj plaster bekonu i dwa plasterki banana. SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy