Kotleciki ziemniaczano-porowe

4.51 (163 ocen)

  • 25 min

Super sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu

  • 25 min

Składniki:


  • 1,2kg ugotowanych ziemniaków
    1 spory por
    50g masła
    pieprz i sól do smaku
    3-4 łyżki mąki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki ziemniaczano-porowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane do miękkości ziemniaki ugniatamy tłuczkiem, odstawiamy. Pora tniemy w krążki i podsmażamy przez około 5 minut na patelni z rozgrzanym masłem. Podduszonego pora razem z resztką masła dodajemy do ugniecionych ziemniaków, doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotleciki, które następnie obtaczamy w mące. Gotowe smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Porady

Do kotlecików można dodać ziarna zbóż lub odrobinę startego sera aby podkręcić ich smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować