Kotlet de volaille z fasolka szparagową

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pierś z kurczaka zawsze spoko :)

  • 25 min

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka 1 sztuka
    fasolka szparagowa 15 dekagramów
    ser żółty w plastrach 4 plastry
    ryż 1 szklanka
    Jajko 1 sztuka
    bułka tarta 0.5 szklanki
    sól, pieprz, curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet de volaille z fasolka szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odkroić końcówki strączków i ugotować w osolonej wodzie, aż zmięknie. Ryż ugotować, doprawić curry.
    Piersi zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. Na płat mięsa położyć 2 plastry sera, kilka strączków fasoli i zwinąć w rulon. Następnie zamoczyć w jajku i obtoczyć bułką tartą (aby były bardziej chrupiące można do bułki dodać płatki kukurydziane lub pszenne).
    Smażyć z każdej strony po kilka minut na niedużym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować