Kotlet de Volaille z pietruszką i pieczarkami

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Idealne połączenie smaków i kształt zachwycą każdego.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    sól, pieprz
    pół kostki zimnego masła
    natka pietruszki
    5 małych pieczarek
    2 jajka
    mąka i bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet de volaille z pietruszką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
    Na każdy rozbity filet (wzdłuż, pośrodku, zostawiając odstęp przy końcu) kładziemy słupek masła, natkę pietruszki i pokrojone w plasterki pieczarki, ściśle zawijamy.
    Przygotowane kotlety maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w mące, ściśle formując roladkę, następnie ponownie maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.
    Tak przygotowane kotlety zawijamy, ściśle w folię aluminiową i wkładamy na ok. 1h do lodówki.
    Po czasie w lodówce wyjmujemy z foli i smażymy w głębokim oleju 10 min. (olej musi być dobrze rozgrzany, ale ogień mały).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować