Kotlet jesienny

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wyszło pysznie!

  • 15 min

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    10 dag sera typu feta,
    20 dag podgrzybków
    natka pietruszki,
    1 jajko,
    mąka,
    olej do smażenia,
    1 łyżka masła extra,
    1cebula

Kotlet jesienny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i naciąć w nich kieszeń.
  • 2. Pietruszkę pokroić bardzo drobno.Rozetrzeć z serem.Piersi popieprzyć (nie solić, bo ser jest słony).
  • 3. W międzyczasie umyć podgrzybki, osuszyć i usmażyć na maśle (15 min) z pokrojoną w kosteczkę cebulą.
  • kotlet jesienny 4. Do kieszeni w piersi włożyć po 1 łyżce grzybów, posmarować serem z pietruszką, spiąć wykałaczką.W talerzu rozbić jajko z mąką, tak aby powstało ciasto naleśnikowe. Maczać kotleta w cieście i kłaść na rozgrzaną oliwę.Smażyć na średnim ogniu po 5 minut z każdej strony. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy