4 pojedyncze piersi z kurczaka
10 dag sera typu feta,
20 dag podgrzybków
natka pietruszki,
1 jajko,
mąka,
olej do smażenia,
1 łyżka masła extra,
1cebula
Kotlet jesienny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i naciąć w nich kieszeń.
2.Pietruszkę pokroić bardzo drobno.Rozetrzeć z serem.Piersi popieprzyć (nie solić, bo ser jest słony).
3.W międzyczasie umyć podgrzybki, osuszyć i usmażyć na maśle (15 min) z pokrojoną w kosteczkę cebulą.
4.Do kieszeni w piersi włożyć po 1 łyżce grzybów, posmarować serem z pietruszką, spiąć wykałaczką.W talerzu rozbić jajko z mąką, tak aby powstało ciasto naleśnikowe. Maczać kotleta w cieście i kłaść na rozgrzaną oliwę.Smażyć na średnim ogniu po 5 minut z każdej strony. Smacznego!
Komentarze