Kotlet mielony ziemniaki z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Tradycyjny mielony z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, bardzo lubiany przez wielu smakoszy :)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu od strony karczku
    20 dkg podgardla wieprzowego
    pół cebuli
    1 sucha bułka
    3 jajka
    olej rzepakowy do smażenia
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
    majeranek
    6 młodych ziemniaków
    swojska kiszona kapusta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Kotlet mielony ziemniaki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety. Na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym,, smażymy uformowane z farszu kotlety na złoty kolor z obu stron. W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy osolone ziemniaki, gdy się ugotują odlewamy z wody, odparowujemy i wykładamy na talerz, podajemy wraz z kotletami mielonymi i kiszoną kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować