Kotlet schabowy z musztardą w klasycznej panierce

4.5 (180 ocen)

  • 10 min

Tradycyjne kotlety, które można odmienić i delikatnie zmienić smak dodając musztardę.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    Przyprawy: 1 łyżeczka wieprzowiny/Vegeta naturalna/pieprz
    4 łyżeczki musztardy Kamis chrzanowa lekko ostra
    3 łyżki mąki
    3 łyżki bułki tartej
    Tłuszcz do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet schabowy z musztardą w klasycznej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet schabowy z musztardą w klasycznej panierce. 1. Kotlety stłuc. Oprószamy przyprawiamy. Nacieramy z obu stron musztardą. 1 łyżeczka musztardy na jeden kotlet. Jajko rozbijamy dodajemy mleko i troszkę doprawiamy Vegetą i pieprze. Dokładnie roztrzepać jajko z mlekiem. Na talerz dajemy mąkę i bułkę tartą dokładnie wymieszać. Kotlet otaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej połączonej z mąką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz zapiekamy z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować