Kotlet z buraczkami i orzechami na sałacie lodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraczka ugotować do miękkości. Obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Fileta z indyka podzielić na części i rozbić cienkie kotlety. Oprószyć solą z dwóch stron. Kotlet z jednej strony posmarować odrobiną roztrzepanego jajka, przykleić 1 łyżkę posiekanych orzechów i położyć plasterki buraczka. Jeden przy drugim. Kolejnego kotleta posmarować odrobiną jajka i przykryć tą stroną do orzechów. Wierzch również posmarować jajkiem i wklepać orzechy. Smażyć z dwóch stron, przewracając ostrożnie łopatką. Oliwę wymieszać z octem i przyprawą do sałatek. Polać po sałacie ułożonej na talerzu. Położyć kotlety na sałatę. Smacznego!
Komentarze