Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

Świetny przepis na mielone nieco inne niż zazwyczaj robię, bardzo smaczne.

  • 60 min

Składniki:


  • 80 dag mieszanego mięsa mielonego lub tylko wieprzowego
    1 czerstwa bułka
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    1 duża cebula
    40 dag pieczarek
    2 łyżeczki ostrej musztardy
    1 łyżka masła
    olej
    bułka tarta
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Cebule drobno kroimy w kosteczkę i połowę dodajemy do mięsa
  • 2. Do mięsa dodajemy jajka, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy.
  • 3. Pieczarki czyścimy i kroimy drobno, dusimy z pozostałą cebulą i doprawiamy do smaku, studzimy.
  • 4. Z mięsa formujemy placuszki, na środku kładziemy farsz z pieczarek i zlepiamy mięso formując owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
  • 5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować