Kotlety mielone z borowikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Grzyby świeże oczyścić ,umyć i pokroić w plastry. Mrożone rozmrozić.Udusić na 2 łyżkach masła.
2.Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na odrobinie oliwy.
3.Mięso wymieszać z przestudzoną cebulą i jajkiem. Doprawić do smaku przyprawą i ewentualnie jeszcze pieprzem.
4.Jeśli masa jest za mało zwarta dodać bułki tartej.
5.Mięso dobrze wyrobić, formować w dłoni kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
6.Usmażone kotleciki włożyć do brytfanki i obłożyć grzybami i dusić razem przez 10-15 minut.
Porady
Można użyć inne grzyby leśne, np. podgrzybki, brzozaki lub kurki
Komentarze