Kotlety mielone z nadzieniem pieczarkowym

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Kotlety mielone z pyszną niespodzianką

  • 30 min

Składniki:

  • 1kg udźca z kurczaka
    2 jajka
    2 czerstwe bułki
    sól
    pieprz
    60 dag pieczarek
    4 średnie cebule
    ok. 1 szkl mleka
    bułka tarta- do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Kotlety mielone z nadzieniem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić, bułkę pokruszyć i namoczyć w mleku, 3 cebule podmażyć na maśle klarowanym. Następnie wyciśniętą bułkę i cebule zmielić, wbić 2 jajka i wyrobić masę. Jeśli jest ona za rzadka to dosypać bułki tartej.

    Nadzienie: Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni dodać trochę masełka, zeszklić 1 średnią cebulę i dołączyć pieczarki. Dusimy do momentu, kiedy woda odparuje.

    Z masy formujemy kulki, rozpłaszczamy, nakładamy łyżeczkę nadzienia, zlepiamy.

    Kulki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować