Kotlety mielone niby są banalne,a wystarczy coś do nich dodać i zyskują inny smak.Ja do swoich dodałam suszoną pietruszkę i dzięki temu wyszły bardzo aromatyczne.
60 min
Składniki:
50 dag surowej szynki wieprzowej
1 bułka namoczona i odciśnięta
2 jajka
sól do smaku
pieprz biały mielony
3 łyżeczki suszonej natki pietruszki
bułka tarta
olej do smażenia
Kotlety mielone z natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy,następnie razem z bułką mielimy w maszynce.Do zmielonego mięsa wbijamy jajka,dodajemy natkę pietruszki,przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.Następnie dokładnie masę mięsną mieszamy.
2.Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron.Usmażone kotlety osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.
Komentarze