Kotlety mielone z natką pietruszki

4.5 (184 ocen)

  • 60 min

Kotlety mielone niby są banalne,a wystarczy coś do nich dodać i zyskują inny smak.Ja do swoich dodałam suszoną pietruszkę i dzięki temu wyszły bardzo aromatyczne.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag surowej szynki wieprzowej
    1 bułka namoczona i odciśnięta
    2 jajka
    sól do smaku
    pieprz biały mielony
    3 łyżeczki suszonej natki pietruszki
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Kotlety mielone z natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy,następnie razem z bułką mielimy w maszynce.Do zmielonego mięsa wbijamy jajka,dodajemy natkę pietruszki,przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.Następnie dokładnie masę mięsną mieszamy.
  • 2. Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron.Usmażone kotlety osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować