Kotlety mielone z pomidorkami suszonymi i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przełożyć do miski, dodać odciśniętą w mleku kajzerkę, posiekaną cebulę i koperek. Wbić jajko, przyprawić słodką i ostrą papryką, oraz solą i pieprzem. Wymieszać na gładką masę.
2.Mozzarellę i pomidorki suszone osączyć z zalewy, osuszyć na papierowym ręczniku. Ser pokroić w plasterki, a pomidorki na mniejsze kawałki.
3.Zwilżoną dłonią uformować placuszek z mięsa, po czym nałożyć pomidorki i plasterek sera. Uformować w zgrabny, owalny kotlecik.
4.Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut (tak, aby w środku nie były surowe). Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Komentarze