Kotlety mielone z serkiem topionym

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Pyszne kotlety mielone z aksamitynym nadzieniem z serka topionego.

  • 60 min

Składniki:

  • 500g mielonego wołowo/wieprzowego
    2 serki topione, ja użyłam z ziołami
    1 jajko
    1 cebula
    2 łyżki bułki tartej + bułka do obtaczania
    1/2 szkl. wody lekko gazowanej
    sól/pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z serkiem topionym 1. Mięso przekładamy do miseczki dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy jajko. Zaczynamy wyrabiać mięso, dodajemy bułkę tartą i po trochu dolewamy wody, przyprawiamy. Mięso nie może być za ścisłe i za rzadkie. Serek topiony kroimy w średnią kostkę lub prostokąty. Teraz odmierzamy porcję na kotleta, spłaszczamy, pośrodku kładziemy serek i zamykamy. Formujemy kotleta mielonego. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować