Kotlety mielone ze szpinakiem i serem

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Odmienione kotlety, pomysł na urozmaicenie zwykłego obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • * 0,5 kg mięsa mielonego
    * 1 mała cebula
    * bułka tarta
    * 1 jajko
    * 1 opakowanie mrożonego drobno siekanego szpinaku ( np. Hortex )
    * 100g sera żółtego
    * 2 ząbki czosnku
    * łyżka masła
    * sól
    * pieprz
    * olej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Kotlety mielone ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
    Rozmrozić, odsączyć z wody szpinak następnie wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem.
    Po chwili dodać drobno posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem.
    Gdy odparuje cała woda zdjąć do ostudzenia po czym dodać starty ser.


  • 2. Do mięsa mielonego dodać cebulę, jajko, odrobinę bułki tartej, sól , pieprz i dobrze wymieszać.
    Z gotowej masy ulepić kulki następnie lekko je zgnieść dodając farsz.
    Całość uformować jak kotleta wedle upodobań.
    Smażyć na wolnym ogniu do uzyskania złocistego koloru.

Porady

Kotleciki dobrze komponują się z ziemniaczkami posypanymi koperkiem oraz mizerią. Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować