Kotlety mięsno-jaglane z czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

Fajne, szybkie, smaczne bardzo i zdrowe jeszcze bardziej danie na obiad, do tego jakaś surówka czy sałatka i to wystarczy. Polecam, spróbujcie....na prawdę warto bo są przepyszne :)

Składniki:

  • ok. 400 g mięsa z piersi indyka lub kurczaka
    •1/2 szklanki kaszy jaglanej + do gotowania 1 szklanka wody lekko osolonej
    •1 duże jajko
    •1 większa cebula + olej do jej zrumienienia
    •garść posiekanej natki pietruszki
    •garść posiekanych liści czosnku niedźwiedziego lub płaska łyżka suszonego
    •sól morska, pieprz świeżo mielony do smaku
    •własna bułka tarta do opanierowania kotletów
    •olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mięsno-jaglane z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przepłukać gorącą wodą, zalać wrzątkiem, posolić i ugotować wg przepisu na opakowaniu, mięso zmielić w maszynce lub w miarę drobno posiekać, połączyć razem z jajkiem i przysmażoną cebulką.
    Dodać natkę, czosnek niedźwiedzi, doprawić solą i pieprzem, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
    Gotowe przełożyć na chwilę na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, wystarczy podać tylko z surówką lub ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować