Kotlety nadziewane

5 (157 ocen)

  • 40 min

Pyszne kotleciki na obiadek:)

  • 40 min

Składniki:

  • schab 6 grubszych plastrów
    pieczarki 8 sztuk
    starty żółty ser 2-3 łyżki
    cebula 1/2 sztuki
    pieprz do smaku
    masło 1 łyżka
    jajka 2 sztuki
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety nadziewane 1. Pieczarki myjemy (jeśli potrzeba obieramy) i kroimy w plasterki. Następnie odparowujemy na patelni i lekko podsmażamy na maśle. Zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy łyżkę tartej bułki i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie dodajemy ser i mieszamy. Kotlety przekrawamy na pół, nie docinając do końca, tak by powstała kieszeń. Oprószamy solą i pieprzem. Rozkładamy kotleta na ile można i rozbijamy lekko tłuczkiem (można przez folię). Kieszeń napełniamy farszem i spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować