Kotlety oficerskie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ulubione danie mojej rodziny

  • 60 min

Składniki:

  • - 4 kotlety schabowe
    - 4 słupki sera (grubości kciuka i długości ok. 5cm)
    - masło
    - zioła prowansalskie
    - vegeta
    - pieprz
    - sok z cytryny
    - jajka
    - bułka tarta

Kotlety oficerskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbijamy kotlety, każdy nacieramy sokiem z cytryny, posypujemy vegetą, smarujemy cienko masłem, posypujemy ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  • 2. Na środek każdego kotleta kładziemy słupek sera, zawijamy możliwie szczelnie aby ser nie wypłynął w czasie smażenia.
  • 3. Każdy kotlet obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na oleju.

Porady

Kotlety można po usmażeniu ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać startym żółtym serem i zapiec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy