Kotlety cukiniowo - pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kto nie robił nigdy to zrobić musi - kotleciki cukiniowo - pieczarkowe.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 średnia cukinia,
    250 g pieczarek,
    1 duże jajko,
    mały ząbek czosnku,
    bułka tarta,
    3 - 4 łyżki posiekanego szczypiorku,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia.

Kotlety cukiniowo - pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i pieczarki oczyszczamy. Cukinię oraz pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki (osobno). Cukinię solimy, mieszamy i odkładamy na sito. W tym czasie pieczarki podsmażamy z odrobiną soli oraz pieprzu. Studzimy. Cukinię odciskamy przekładamy do miski, dodajemy jajko, pieczarki, szczypior, czosnek (najlepiej przeciśnięty) i mieszamy. Następnie dodajemy bułkę tartą - ilość taka aby masa przypominała mielone. Doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety - ja je mocno dociskam, aby pozbyć się nadmiaru soku. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy