Kotlety oswajające dzieci z ciecierzycą. Małymi kroczkami do przodu :)
30 min
Składniki:
320 g mięsa z rosołu (drobiowego, wołowego lub mieszanego)
160 g ciecierzycy (ugotowanej bądź z puszki)
1 łyżka octu balsamicznego
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1,5 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka listków świeżego tymianku (lub pół łyżeczki suszonego)
3 białka
sól, pieprz
Kotlety drobiowe z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pozostałe z rosołu zmielić wraz z ugotowaną ciecierzycą. Cebulę pokrojoną w kostkę przesmażyć wraz z posiekanym (bądź przeciśniętym przez praskę) czosnkiem i dodać do masy. Wymieszać wszystko z pozostałymi dodatkami na gładką masę. Formować okrągłe kotleciki i smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z każdej strony do zrumienienia.
Komentarze