Kotlety drobiowe z brokułami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł dokładnie myjemy, dzielimy na różyczki i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy ok. 7 minut. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Filet kroimy w kostkę i wkładamy do miseczki. Dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na drobnej tarce ser, koperek, jogurt i przestudzony brokuł. Bazylię rozrywamy w rękach (nie kroimy jej nożem!) aby wydobyć jej cudowny smak i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy solą, pieprzem i vegetą.Mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
W osobnym naczyniu mieszamy jaja z mąką i łączymy z kurczakiem ale dopiero na chwilę przed smażeniem.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy kotlety z dwóch stron na złoty kolor.
Komentarze