Kotlety drobiowe z serem i papryką

4.5 (166 ocen)

Kotlety z piersi z kurczaka możemy urozmaicić zapiekając je z serem i papryką, możemy wykorzystać kotlety które zostały nam z poprzedniego dnia.

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka

    150 gram sera żółtego

    1 papryka czerwona

    Przyprawa do kurczaka

    Sól,pieprz

    1-2 jajka

    Bułka tarta

    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety drobiowe z serem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy przez folię. Każdy kotlet oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem .Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron .Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę kroimy w kostkę lub paski. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem żółtym i pokrojona papryką. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu aż ser się roztopi. Kotlety podajemy z dowolną surówką i frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować