kotlety jajeczno-ziemniaczane z kurkumą

4.5 (177 ocen)

kotlety są smaczne również z sosami, keczupem i na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ziemniaki ugotowane 1 kg, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, bułka tarta 3 łyżki, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, koperek siekany 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, kurkuma Royal Brand 2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Kotlety jajeczno-ziemniaczane z kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem na pure i zostawić w lodówce na następny dzień
  • etap 2. ugotowane jajka na twardo zetrzeć na drobniejszej kratce do jajek wprost do ziemniaków
  • etap 3. wsypać kucharka, pieprz mielony, tartą bułkę, posiekany koperek, jajko i wszystko wyrobić
  • etap 4. wsypać kurkumę i wymieszać masę ziemniaczaną
  • etap 5. olej rzepakowy rozgrzać mocno na patelni, formować owalne kotlety i kłaść porcjami na patelnię.............

    smażyć na rumiane kotlety z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować