Kotlety "Jeżyki"

4.45 (190 ocen)

  • 30 min

Z powodzeniem można podawać je na gorąco z surówką i ziemniaczkami ,albo jako przystawkę na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś filet z kurczaka (średnia)
    6 pieczarek średnich
    15 dag sera żółtego
    1 średnia papryka czerwona
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    2 łyżki płaskie majonezu
    troszkę natki pietruszki drobno pokrojonej
    sól,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (190 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Przystawki

Kotlety "jeżyki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić na drobne kawałeczki (małe kosteczki),pieczarki,ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach,papryke pokroić na dość drobną kostkę,dodać mąkę,jajka,majonez,natkę,doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Formować płaskie kotleciki o średnicy ok 5-6 cm i smażyć na patelni.

    Taka porcja farszu wystarczy do przygotowania ok 14 kotlecików

Porady

jeśli farsz będzie zbyt gęsty/dodać nieco majonezu, jeśli zbyt rzadki-mąki ziemnaiczanej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować