KOTLETY POD PIERZYNKĄ Z WARZYW

4.5 (158 ocen)

Kotlety nie tylko apetycznie wyglądają, ale i świetnie smakują.

Składniki:

  • 4 plastry kotleta, 1 cebula, 20 dag pieczarek, 2 średnie marchewki, 1 pietruszka, pół świeżej papryki, 15 dag sera żółtego, 2 łyżki majonezu, przyprawy.
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety pod pierzynką z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lekko rozbić kotleta, oprószyć solą pieprzem i słodką mieloną papryką. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić dodać pieczarki i chwilę podsmażyć. Zetrzeć marchew pietruszkę ser żółty na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z pieczarkami, serem i majonezem. Przyprawić do smaku. Nałożyć na kotlety i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180st.C przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować