Kotlety rybne

0 (0 ocen)

Moja mama często przygotowuje je na obiad. Teraz ja również je robię, ponieważ każdy za nimi przepada.

Składniki:

  • 700 gram filetów dowolnej mrożonej ryby
    1 jajko
    bułka tarta (około 3 łyżki) + do panierowania
    kasza manna (około 2 łyżki)
    marchew
    przyprawy do smaku
    olej do smażenia
    50 gram wody

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przepuścić przez maszynkę razem z marchwią. Dodać jajko, bułkę, kaszę i przyprawy. Dokładnie wymieszać
  • 2. Formować kotlety i obsmażyć z obu stron na rumiano. Po usmażeniu wszystkich włożyć je z powrotem na patelnię, dolać około 50 gram wody i sparować na małym ogniu pod przykryciem około 2 minuty.

Porady

Podawać z ziemniakami i surówką ze świeżych warzyw. Kotlety są też świetne na zimno.

Komentarze

Podobne przepisy