kotlety rybne

0 (0 ocen)

  • 30 min

moja córeczka uwielbia ryby, dodatek warzyw sprawia że kotlety są jeszcze bardziej wartościowe

  • 30 min

Składniki:

  • ok 35 dag fileta z dorsza
    3-4 łyżeczki kukurydzy z puszki
    marchewka (najlepiej ugotowana w zupie)
    szczypiorek (lub natka pietruszki albo rzeżucha)
    jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta gotujemy, studzimy i rozdrabniamy uważając aby pozbyć się ewentualnych ości.
  • 2. Ugotowaną marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, szczypiorek siekamy, razem z kukurydzą dodajemy do rozdrobnionej ryby.
  • 3. Wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i krótko smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy