Kotlety rybne z dodatkiem mięsa wieprzowego

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

Najlepiej smakują mi ryby, te które złowi mi mąż. Mieszkamy niedaleko rzeki Bug. Nie mam co robić z tymi rybami więc wymyślam różne potrawy. Najwięcej mam leszczy. Właśnie kotlety są z leszcza.Bardzo rodzinie smakują takie kotleciki. Podaję z ziemniakami lub z kaszą gryczaną . Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego mielonego
    1/2 kg ryby ( może być różna)
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki pietruszki natki
    łyżeczki czubrycy
    vegeta , sól, pieprz do smaku
    mąka do panierki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety rybne z dodatkiem mięsa wieprzowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety rybne 1. Rybę oczyszczam, jeżeli ma dużo ości to rybę wrzucam na gorącą wodę aby sparzyć. Wyciągam z wody i usuwam ości. Następnie przekręcam przez maszynkę. Dodaję mięso wieprzowe, jajka, bułkę tartą posiekaną pietruszkę i przyprawy. Dokładnie mieszam , wyrabiam kotlety i smażę na złoty kolor.

Porady

Ostatnio robiłam z karpia i sandacza. Mięso może być drobiowe ale wtedy trzeba dodać trochę karczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować