Kotlety rybne z dorsza z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Rybe dokładnie myjemy i ściągamy skórę,usuwamy osci.
Bułkę namaczamy w mleku.
2. Do maszynki wrzucamy przygotowaną rybę, marchewki, czosnek , pietruszkę w korzeniu,oraz odsączoną bułkę.Mielimy.
3. Do mięsa dodajemy jajka,, wyrabiamy mase ,przyprawiamy do smaku.
Z przygotowanej masy rybno marchewkowej formujemy owalne kotleciki Obtaczamy je najpierw w roztrzepanym jajku a nastepnie w mące.
4. Smazymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Po usmazeniu układamy na papierowym reczniku by wchłonał nadmiar tłuszczu
.Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką,Smacznego:)
Porady
mozemy dodac takze swieza natke do masy.
4 porcje.
Komentarze