" Kotlety rybne z mieloną wołowiną "

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne kotleciki rybno - mięsne w sam raz na niedzielny obiad!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    ( 6 szt. )

    - filety rybne ( u mnie dorsz ) - ok. 30 dag
    - mielona wołowina - ok. 30 dag
    - duże jajko - 1 szt.
    - bułka tarta - 0,5 szklanki
    - mąka - 10 dag
    - natka pietruszki - 1 pęczek
    - sól ziołowa
    - pieprz
    - olej do smażenia

" kotlety rybne z mieloną wołowiną " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Ryby myjemy , oczyszczamy z ości.
    Gotujemy ok. 5 minut.
    Rozdrabniamy widelcem.

    Mięso mielone mieszamy z rybą.

    Dodajemy jajko , bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.

    Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem.

    Wyrabiamy na masę.
    ( Jeśli masa nie chce się kleić dodajemy bułkę tartą ).



    Formujemy niewielkie , płaskie kotleciki.

    Obtaczamy w mące.

    Smażymy kilka minut z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy