Kotlety ryżowe z papryką i serem

4.5 (150 ocen)

Proste i smaczne kotlety ryżowe z papryką i serem, a dodatek przyprawy curry nadaje im nieco orientalnego smaku.

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    ok. 2 szklanek wody
    10 dag żółtego sera(cheddara)
    1 jajko
    1 cebula (mała)
    1/2 czerwonej papryki
    1 łyżka mąki
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól morska
    pieprz czarny
    curry
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Dodatki Ser

Kotlety ryżowe z papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w posolonej wodzie. Najlepiej jak będzie lekko rozgotowany, klejący. Cebulę i papryką pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Gotowy ryż przełożyć do miski, dodać cebulkę i paprykę, kolejno wbić jajko, dodać starty ser oraz mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Formować małe kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować