Kotlety schabowe duszone z pieczarkami

4.5 (141 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • ok. 5 - 6 kotletów schabowych

    1/2 kg pieczarek
    2 cebule
    kostka rosołowa
    sól
    pieprz mielony
    1 szklanka wody

    Do panierki:
    2 jajka
    bułka tarta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe duszone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano, na oleju. Przełożyć do szerokiego garnka.

  • * 2. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, dodać pieczarki i chwilę poddusić. Przełożyć do kotletów. Dodać pokruszoną kostkę rosołową i wodę. Dusić na małym ogniu ok. 10 minut, przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę.

Porady

Kotlety podałam z ziemniakami i buraczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować