Kotlety schabowe po kowalsku

4.92 (200 ocen)

Smaczne kotlety zapiekane z cebulką,pieczarkami i serem.Jakiś czar temu jadłam je w pewnej restauracji,bardzo mi zasmakowały i teraz bardzo często je robię.

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości

    200 gram pieczarek

    2 cebule

    100-150 gram sera mozzarella lub inny np. gouda

    sól,pieprz

    Do panierowania:

    jajko

    bułka tarta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.92 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe po kowalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie kotletów 1. Każdy kawałek schabu rozbijamy tłuczkiem,oprósz solą i pieprzem.Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na oleju na złoty kolor z obydwu stron.
  • Obsmażone pieczarki 2. Pieczarki kroimy w plasterki i obsmażamy na patelni na oleju,oprószyć solą i pieprzem.Smażyć do momentu aż woda odparuje.
  • obsmażona cebula 3. Cebulę kroimy w plastry i obsmażamy na patelni na oleju,oprószyć solą i pieprzem .Smażyć do momentu aż cebula będzie szklista.
  • ser 4. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Przygotowanie kotletów 5. Usmażone kotlety układamy na blasze.Na każdy kotlet nakładamy warstwę cebuli ,pieczarek i posypujemy startym serem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.

Porady

Takie kotlety możemy zrobić gdy nam zostaną z poprzedniego dnia zwykłe kotlety schabowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować