Kotlety sojowe a`la ryba po grecku

4.46 (197 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 1l bulionu warzywnego (użyłam z kostki)
    2 opakowania kotletów sojowych
    4 duże marchewki
    2 pietruszki
    1 por (biała część)
    1 cebula
    1/2 selera
    2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    4 - 5 ziaren ziela angielskiego
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.46 (197 ocen)

Kotlety sojowe a`la ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy bulion. Kiedy się zagotuje, umieszczamy w nim kotlety sojowe i postępujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron.
  • 2. Marchewki, pietruszki i selera obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a pora w talarki. Cebulę z porem smażymy na odrobinie oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy starte warzywa, ziele angielskie, liście laurowe, dolewamy trochę wody i dusimy pod uchyloną przykrywką do czasu, aż zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy,
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian kotlety z warzywami. Gotowe danie można podawać zarówno na zimno jak i na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować