Kotlety w puszystej panierce

4.96 (182 ocen)

  • 30 min

Przepyszna pierś z kurczaka. Wyjątkowy sposób panierowania sprawia, że mięso rozpływa się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg piersi kurczaka
    3 jajka
    4 łyżki mleka
    bułka tarta
    mąka
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.96 (182 ocen)

Kotlety w puszystej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka filetujemy i rozbijamy na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z mlekiem, białka ze szczyptą soli ubijamy na pianę.
  • 3. Przygotowujemy 4 miski. Z mąką, bułką tartą, żółtkami i pianą z białek.
  • 4. Kotlety obtaczamy w następujący sposób: mąka, żółtka, bułka tarta a na koniec piana z białek.
  • 5. Kotlety NATYCHMIAST po obtoczeniu kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Bułka tarta Kurczak Mąka Żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować