Kotlety w wiórkach kokosowych z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuły gotujemy 15 minut
„na stojąco”, by woda nie sięgała
do różyczek. Dodajemy
łyżeczkę soli i trochę cukru.
2.Papryki i jabłka kroimy
w słupki, skrapiamy sokiem
z cytryny. Jajka gotujemy na
twardo, kroimy w ósemki. Pomidory,
rzodkiewkę i cebulę
kroimy w cienkie plasterki. Nie
łączymy składników.
3.Na spodzie naczynia układamy
połowę brokuła, na nim paprykę czerwoną, później
żółtą i cebulę, jabłko, rzodkiewkę,
pomidory i jajko. Na
wierzch – resztę brokuła. Do
majonezu wyciskamy czosnek,
solimy, polewamy sałatkę.
4.Rozbijamy piersi, wyciskamy
sok z cytryny, mieszamy.
Zostawiamy na ok. pół godziny.
Do mąki dajemy pół łyżeczki
soli i mieszamy. Piersi panierujemy
w mące i jajku oraz
wiórkach kokosowych. Smażymy
na patelni.
Komentarze