Kotlety wieprzowe z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lubię domowe kotlety, można podać z dodatkami, które najbardziej lubimy. Postanowiłem trochę pokombinować i połączyć farsz z dodatkiem świeżego ogórka i czerwonej papryki.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka wieprzowa: 0.5 kilograma
    - bułka: 1 sztuka
    - majeranek: 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól morska: 0.5 łyżeczki
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - pieprz cytrynowy: 0.5 łyżeczki
    - ogórek świeży: 0.25 sztuki
    - Czerwona papryka: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety wieprzowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wieprzowe zmielić, przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz cytrynowy i majeranek, wbić 1 jajko i dokładnie wymieszać. 1 bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć, dodać do masy, wymieszać. Z 1/4 ogórka usunąć gniazdka nasienne i pokroić w kosteczkę, pokroić w kostkę również paprykę i wsypać do masy mięsnej, dodać również łyżkę bułki tartej i dokładnie wyrobić masę ręką. Formować z masy 7 porcji płaskich krążków mięsa wielkości bułki.
    Na patelni grillowej posmarowanej olejem szybko smażyć (maks. 2 min. z każdej strony) kotlety. Po zdjęciu z patelni można podawać w bułce jak hamburgery w bułkach, wraz z plasterkami pomidora i ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować