Kotlety z fasoli i kapusty kiszonej

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotleciki pokochają nie tylko wegetarianie. Dodatek kiszonej kapusty sprawia, że nabierają bardzo ciekawego smaku i nie są mdłe. W połączeniu z ulubioną surówką będą doskonałą propozycją na postny obiad.

Składniki:

  • Na ok 8-9 kotlecików:

    200 g suchej fasoli Jaś
    200 g kapusty kiszonej
    jajko
    ok 2 łyżki mąki pszennej
    sól
    świeżo zmielony pieprz

    bułka tarta do obtoczenia kotletów
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Kotlety z fasoli i kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przepłukać i moczyć w wodzie całą noc. W tej samej wodzie ugotować do miękkości, ostudzić, zmiksować na gładki mus. Kapustę dobrze odcisnąć z soku i drobno posiekać. Fasolę, kapustę, jajko i mąkę wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować